MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2011-08-15. Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.

Kao dodatak svemu ovome, tate moraju biti izvor energije, izdržljivosti i snage, kako za sebe tako i za svoje supruge.

Ako ste tek dočekali prinovu, primetićete da beba ne spava noću. Možda ste otac starijeg deteta, a njemu niču zubići, bole ga uši i skoro uvek traži nešto da gricka. Možda radite puno, ali Vaša deca očekuju da se igrate sa njima i to čim uđete na vrata.

Kada deca porastu, potrebno je više mentalne i emocionalne energije- mada i dalje treba dosta fizičkog napora. Često se osećate iscrpljeno, a majka verovatno još više.

Ako ste Vaša supruga i Vi fizički iscrpljeni, malo je verovatno da ćete pokrenuti neke zabavne aktivnosti za decu i raditi stvari koje im se sviđaju. Pre ćete izgubiti pribranost, gnjavićete decu i biti oštri prema njima ili naprosto pući i vikati na njih. Takođe ćete pre biti otac iz daleka- npr. udobne stolice- umesto da se angažujete oko dece.

Posvećenom ocu, u deo obezbeđivanja porodice spada sposobnost balansiranja između fizičkih resursa njega samog i njegove lepše polovine. Ako ste oboje umorni, onda treba da pronađete rešenje.

Ukoliko je mama bitniji faktor u odgajanju deteta, pružite joj svu neophodnu podršku. Lepo se organizujte kako bi se svako dovoljno odmorio. Majkama, koje su domaćice, je ovo itekako neophodno. Zapamtite da je Vašem detetu potreban aktivan i zdrav otac koji će ga otpočetka voditi kroz život.

Tata, obezbedi mami dovoljno odmora- a i sebi. Ne morate neko vreme ići u teretanu (ili smanjite dužinu trajanja treninga) već više vremena posvetite supruzi. Morate se odreći nekih stvari kako biste bili otac kakav treba Vašem detetu.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-09.  | 

Davanje krvi

Zašto postati davalac krvi?

Davanje krviDostupnost krvi i svemu onome gde je krv glavni sastavni deo je jedna od najbitnijih stvari vezana za naše zdravlje. Ukoliko nema dovoljno zaliha krvi, čak i zahvati koje doživljavamo kao rutinske, se ne mogu uraditi. Mislimo da ukoliko nekada budemo ozbiljno povređeni, krvi će imati za operaciju i da se može nabaviti kao voda sa slavine. Krv i njene komponente su neophodne za operacije, ali i za lečenje mnogih tipova kancera i problema sa imunim sistemom.2010-02-13.  | 

Neki od strahova novopečenih očeva I deo

Plašim se da uzmem bebu!
Ovaj stah nejčešći je među mladim očevima, naročito u slučaju prvorođenčeta. Pošto većina muškaraca do tada nije videla bebu staru svega dva tri dana, dožive „šok“ kad shvate koliko je mala i bespomoćna. Naravno, pre toga niko im nije objasnio da bebe nisu ni bespomoćne ni nejake, kao što to na prvi pogled izgleda. Da bi se uverili u to dovoljno je da posmatraju patronažnu sestu koja posećuje bebu prvih nekoliko dana nakon rođenja.2008-04-11.  | 

Tate na porođaju

Ne tako davno, tatama nije bilo dozvoljeno da prisustvuju rođenju svog deteta. Danas, sa druge strane, svaki muškarac koji ni ne razmišlja o ideji da bude u sali za porođaj se smatra bezosećajnim Neandertalcem. Ako ste malo manje ushićeni zbog toga što biste bili aktivni učesnik u porođaju, nemojte da se brinete zbog toga i da se osećate kao promašaj. To svakako niste. Sve zbog čega osećate brigu – ili nešto drugo zbog čega ne želite da budete tamo – je sasvim normalno.2006-10-23.  | 

Prvo iskustvo

Po zakonu prirode krunisanje ljubavi izmedju dvoje koji se vole je rodjenje deteta. U vecem broju slucajeva trudnoca supruge se odvija bez kompikacija kao i sam porodjaj. Ali `tate` nije sve bas tako jednostavno. Drugo stanje kao i post porodjajni period u zivotu svake majke je veoma bitan momenat. Zato je svakoj majci potrebno razumevanje, paznja, kao i maksimalno ucestvovanje oko podizanja bebe.2011-11-24.  | 

Očevi u poznim godinama

Očevi u poznim godinamaU poslednje vreme sve više viđamo i slušamo o  muškarcima koji postaju očevi u kasnim godinama. U protekle 3 decenije određeni faktori su doprineli ovom trendu:

- Parovi se kasnije venčavaju, odlažu rođenje bebe;
- Dosta muškaraca se odluči da osnuje porodicu tek kada se nađe u drugom braku;
- Duži životni vek utiče na odluke muškaraca kada da imaju decu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS