MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2011-08-15. Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.

Kao dodatak svemu ovome, tate moraju biti izvor energije, izdržljivosti i snage, kako za sebe tako i za svoje supruge.

Ako ste tek dočekali prinovu, primetićete da beba ne spava noću. Možda ste otac starijeg deteta, a njemu niču zubići, bole ga uši i skoro uvek traži nešto da gricka. Možda radite puno, ali Vaša deca očekuju da se igrate sa njima i to čim uđete na vrata.

Kada deca porastu, potrebno je više mentalne i emocionalne energije- mada i dalje treba dosta fizičkog napora. Često se osećate iscrpljeno, a majka verovatno još više.

Ako ste Vaša supruga i Vi fizički iscrpljeni, malo je verovatno da ćete pokrenuti neke zabavne aktivnosti za decu i raditi stvari koje im se sviđaju. Pre ćete izgubiti pribranost, gnjavićete decu i biti oštri prema njima ili naprosto pući i vikati na njih. Takođe ćete pre biti otac iz daleka- npr. udobne stolice- umesto da se angažujete oko dece.

Posvećenom ocu, u deo obezbeđivanja porodice spada sposobnost balansiranja između fizičkih resursa njega samog i njegove lepše polovine. Ako ste oboje umorni, onda treba da pronađete rešenje.

Ukoliko je mama bitniji faktor u odgajanju deteta, pružite joj svu neophodnu podršku. Lepo se organizujte kako bi se svako dovoljno odmorio. Majkama, koje su domaćice, je ovo itekako neophodno. Zapamtite da je Vašem detetu potreban aktivan i zdrav otac koji će ga otpočetka voditi kroz život.

Tata, obezbedi mami dovoljno odmora- a i sebi. Ne morate neko vreme ići u teretanu (ili smanjite dužinu trajanja treninga) već više vremena posvetite supruzi. Morate se odreći nekih stvari kako biste bili otac kakav treba Vašem detetu.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2006-06-07.  | 

Tate - 11 saveta kako da i na daljini ostanete u kontaktu sa vašim detetom

Ako Vas posao odvaja od Vašeg deteta češće nego što biste hteli, ove zanimljive ideje će pomoći da Vi i beba podelite vreme iako ste kilometrima daleko.

 

1. Ako imate svoj omiljeni parfem, kapnite malo na njen jastuk kako bi je podsećao na Vas.2008-05-13.  | 

Strahovi budućeg tate

Od trenutka kada saznate da vam je partnerka trudna, obuzima vas jedan potpuno nepoznat osećaj koji vas sprema da učestvujete u trudnoći i porođaju. Možda će vam biti neprijatno da podelite strahove koje osećate. To je prirodno. Najveći strah sa kojim se muškarci suočavaju je od davnina u našoj kulturi: Da li ću moći da zaštitim i ishranim svoju porodicu? U većini porodica, kada prvo dete stigne, postoji iznenadni prelazak sa dve plate za dve osobe na jednu platu za tri osobe. To je težak teret koji treba nositi.2010-06-03.  | 

Uloga oca u savremenoj porodici

Uloga oca u savremenoj porodici Kakva je uloga oca u savremenoj porodici? U modernom svetu gde se preferira zajednički život u odnosu na brak, a ljudi se odlučuju da budu samohrani roditelji umesto da zajedno učestvuju u uzgoju deteta, da li je uopšte bitno očevo prisustvo?

Majke su nežne, brižne i sigurno je da su jedinstvena figura u detetovom životu. Ali, i očevi su jako bitni. Kada je reč o igri, postoji više verbalnog i fizičkog kontakta između oca i deteta nego majke i deteta. Nije začuđujuće da kada mališan poraste, tata mu bude pogodniji drugar za igranje od mame.2008-04-14.  | 

Greške novopečenog tate

Od kritikovanja supruge do ćutanja o vašim osećanjima, ima mnogo grešaka koje prave novopečene ili buduće tate. Evo nekoliko od njih i par predloga kako da prelazak u roditeljstvo protekne glatko.2005-11-03.  | 

Za sve buduce tate

U ovom delu obraticemo se svim tatama, kao i svima onima koji prizeljkuju da to budu.

Dragi muskarci trebalo bi da znate da je jako vazno vase ophodjenje, ponasanje i sam pristup vasoj zeni u toku tih devet meseci.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS