MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2011-08-15. Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.

Kao dodatak svemu ovome, tate moraju biti izvor energije, izdržljivosti i snage, kako za sebe tako i za svoje supruge.

Ako ste tek dočekali prinovu, primetićete da beba ne spava noću. Možda ste otac starijeg deteta, a njemu niču zubići, bole ga uši i skoro uvek traži nešto da gricka. Možda radite puno, ali Vaša deca očekuju da se igrate sa njima i to čim uđete na vrata.

Kada deca porastu, potrebno je više mentalne i emocionalne energije- mada i dalje treba dosta fizičkog napora. Često se osećate iscrpljeno, a majka verovatno još više.

Ako ste Vaša supruga i Vi fizički iscrpljeni, malo je verovatno da ćete pokrenuti neke zabavne aktivnosti za decu i raditi stvari koje im se sviđaju. Pre ćete izgubiti pribranost, gnjavićete decu i biti oštri prema njima ili naprosto pući i vikati na njih. Takođe ćete pre biti otac iz daleka- npr. udobne stolice- umesto da se angažujete oko dece.

Posvećenom ocu, u deo obezbeđivanja porodice spada sposobnost balansiranja između fizičkih resursa njega samog i njegove lepše polovine. Ako ste oboje umorni, onda treba da pronađete rešenje.

Ukoliko je mama bitniji faktor u odgajanju deteta, pružite joj svu neophodnu podršku. Lepo se organizujte kako bi se svako dovoljno odmorio. Majkama, koje su domaćice, je ovo itekako neophodno. Zapamtite da je Vašem detetu potreban aktivan i zdrav otac koji će ga otpočetka voditi kroz život.

Tata, obezbedi mami dovoljno odmora- a i sebi. Ne morate neko vreme ići u teretanu (ili smanjite dužinu trajanja treninga) već više vremena posvetite supruzi. Morate se odreći nekih stvari kako biste bili otac kakav treba Vašem detetu.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-06-21.  | 

Kako povećati broj spermatozoida?

Kako povećati broj spermatozoida?Mnogi muškarci se pitaju na koji način mogu poboljšati kvalitet sperme i povećati broj spermatozoida. Pitaju se da li je trik u uzimanju cinka kao dodatka ishrani ili da li stres na poslu igra veliku ulogu.2006-07-01.  | 

Važnost očeva

Nema sumnje da majke igraju najvažnije uloge u životima njihove dece. One su očigledni heroji dečjeg odgoja. Ali šta je sa ulogom oca? Koliko su bitni očevi sveta u poređenju sa svemogućom slikom majke? Moje mišljenje je da očevi imaju pojednako važnu ulogu kao i majke. Različitu, da. Verovatno ne kao dojenje, ili svežrtvujuća ali podjednako važna u razvojnom i emocionalnom blagostanju deteta.2011-12-17.  | 

Otac udovac

Otac udovacIgrom sudbine ste izgubili suprugu, a ostali ste sa jednim ili više dece? Plašite se da li ćete uspeti, da li ćete uraditi sve kako treba? Skoro svi očevi, koji se nađu u ovakvoj situaciji, se pitaju isto.

Posao Vam se čini besmislenim. Gde god da radite, Vaše odsustvo će pokriti kolege te se neće osetiti, ali Vaša deca hoće. Morate postaviti prioritete. Ako se ne posvetite deci, koja Već pate zbog gubitka majke, možete im uzrokovati još veći bol. Negujte uspomenu na majku. Ne dozvolite da je deca zaborave. Vremenom će možda preboleti, ali ne treba da je puste zaboravu. Na taj način ćete ostvariti jaku vezu sa svojom decom i moći ćete da se oslonite jedni na druge u teškim situacijama.2006-11-11.  | 

Potrebne stvari za bebu

Posto se vasa beba adaptirala na spoljni zivot, iz bolnice vam dolaze kuci mama i beba. Tate sigurno zbunjeni iako imate puno osoba pored sebe koje ce vam dati strucne savete. Pomocicemo vam tako sto ce te na jednom mestu imati spisak potrebnih stvari za vasu bebu kada dodje kuci.2012-04-14.  | 

Očinstvo je dečja igra

Očinstvo je dečja igraIstraživanja nastavljaju da dokazuju dobrobit koju deca imaju ako se igraju sa očevima. Ako roditelji neguju blizak odnos sa decom dok su manja, taj odnos postaje dublji i dugotrajniji kad odrastu. Najbolji indikator dugotrajnog odnosa dece sa očevima je u njihovoj osećajnoj igri uprkos igri sa majkama koje im obezbeđuju sigurnost od prvog dana. Očevi stvaraju takav odnos time što su osećajni, puni podrške i znaju da deci tokom igre postave lagane izazove.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS