MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2011-08-15. Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.

Kao dodatak svemu ovome, tate moraju biti izvor energije, izdržljivosti i snage, kako za sebe tako i za svoje supruge.

Ako ste tek dočekali prinovu, primetićete da beba ne spava noću. Možda ste otac starijeg deteta, a njemu niču zubići, bole ga uši i skoro uvek traži nešto da gricka. Možda radite puno, ali Vaša deca očekuju da se igrate sa njima i to čim uđete na vrata.

Kada deca porastu, potrebno je više mentalne i emocionalne energije- mada i dalje treba dosta fizičkog napora. Često se osećate iscrpljeno, a majka verovatno još više.

Ako ste Vaša supruga i Vi fizički iscrpljeni, malo je verovatno da ćete pokrenuti neke zabavne aktivnosti za decu i raditi stvari koje im se sviđaju. Pre ćete izgubiti pribranost, gnjavićete decu i biti oštri prema njima ili naprosto pući i vikati na njih. Takođe ćete pre biti otac iz daleka- npr. udobne stolice- umesto da se angažujete oko dece.

Posvećenom ocu, u deo obezbeđivanja porodice spada sposobnost balansiranja između fizičkih resursa njega samog i njegove lepše polovine. Ako ste oboje umorni, onda treba da pronađete rešenje.

Ukoliko je mama bitniji faktor u odgajanju deteta, pružite joj svu neophodnu podršku. Lepo se organizujte kako bi se svako dovoljno odmorio. Majkama, koje su domaćice, je ovo itekako neophodno. Zapamtite da je Vašem detetu potreban aktivan i zdrav otac koji će ga otpočetka voditi kroz život.

Tata, obezbedi mami dovoljno odmora- a i sebi. Ne morate neko vreme ići u teretanu (ili smanjite dužinu trajanja treninga) već više vremena posvetite supruzi. Morate se odreći nekih stvari kako biste bili otac kakav treba Vašem detetu.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2011-08-15.  | 

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?

Da li se Vi i Vaša supruga osećate iscrpljeno?Jedna od glavnih uloga oca, od trenutka kada stigne beba, je da bude umešan u vođenju porodice i da doprinosi istoj. Najpre ćemo pomisliti na finansije- zarađivanje potrebne sume novca kako bi se podmirile potrebe porodice ili briga o bebi dok mama radi. To je čista realnost sa kojom novopečene tate moraju da se suoče.2011-11-19.  | 

Mora se znati ko je glavni u kući

Mora se znati ko je glavni u kućiOčevi, koji sa svojom decom uspostave drugarski odnos, su sigurno najsrećniji očevi na svetu. Radost rvanja na podu, tuče jastucima, duge šetnje kada se samo držite za ruke i razgovarate o vetru, se ne može uporediti ni sa čim. Ipak, stvari se nekada izmaknu kontroli i tata pređe na drugu stranu gde je prvo najbolji drug detetu, pa tek otac. Važnoje da se napravi razlika- Očevi su odrasli, a ne deca.2011-12-20.  | 

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?1. Zdrav, pozitivan odnos pun poštovanja sa majkom deteta je prvi korak do srećne porodice. Deca su pod velikim uticajem svoje okoline i ponašaju se i rade ono što vide od drugih.

2. Provodite više vremena sa detetom. Pričajte sa njim i slušajte ga. Ako očekujete da Vas dete stvarno čuje, zaslužite to pravo tako što ćete ga uvek saslušati. Većina očeva razgovara sa decom tek kada nešto skrive.2011-12-29.  | 

Umetnost slušanja

Umetnost slušanjaPričajte sa svojim partnerom kada vidite da mu je baš potrebno da ga pažljivo saslušate. Kada pokušava nešto da Vam kaže, naka pažnja bude kompetna i nepodeljena. Ako, pak, nije dobro vreme za razgovor, recite joj (ljubazno) da ćete razgovarati malo kasnije. Budite određeni- za 10 minuta, posle večere ili sutra ujutru. Pobrinite se da obavite razgovor kada ste i rekli, čak i da ona zaboravi ili joj je neprijatno da ponovo pokreće temu.2011-12-22.  | 

Prosta, ali potpuna istina za novopečene tate ... i sve tate

Prosta, ali potpuna istina za novopečene tate ... i sve tate Mnogi novi očevi su zgranuti brojem promena koje moraju da naprave kako bi preuzeli svoju novu ulogu. Obično ne shvataju bitnu istinu o očinstvu i to je razumljivo. Postoji toliko očeva veterana koji je još uvek nisu prihvatili. Šta je prosta, ali potpuna istina? Ne radi se o Vama.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS