MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-20. Alergija na sunce (fotosenzitivnost)

Alergija na sunce (fotosenzitivnost)Alergija na sunce je preterana reakcija kože na sunčeve zrake. Osobe alergične na sunce razviju tipičan crveni osip po svim delovima tela koji su bili izloženi sunčevim zracima. Retke su situacije kada se alergija manifestuje u obliku koprivnjače i plikova.

Kakav god ten da imate (od svetlog do tamnog), možete razviti alergiju. U nekim slučajevima hemijski proizvodi koji se stavljaju na kožu (losioni i parfemi) ili supstance koje se uzimaju oralnim putem (antibiotici ili dijuretici) dovode do alergijske reakcije na sunce.

Alergija na sunce (fotosenzitivnost)Fotosenzitivnost nije isto kao kada izgorite na suncu. Ona se dešava kada imuni sistem reaguje na svetlost. Opekotine se, s druge strane, dešavaju kada je telo izloženo prevelikoj količini sunčevih zraka i tada zataji sposobnost melanina (pigmenta kože) da štiti telo.

Kod nekih pacijenata se dešava da alergija prođe posle češćeg izlaganja. Ukoliko su je izazivale kreme, ulja, parfemi, prestanite da ih koristite i simptomi će nestati. Ako je lek problem, posavetujte se sa lekarom i on će Vam promeniti dozu ili sam lek. Neki pacijenti moraju da smanje izlaganje suncu, ali je jako bitno i da paze u koje doba dana se sunčaju (preporučuje se samo ujutru i predveče). Uz adekvatne tretmane, svi simptomi bi trebalo da nestanu.

Sami znate da ishrana igra najbitniju ulogu u čovekovom zdravlju. Tako je i u slučaju alergija. Nekoliko dana pre nego što odete na odmor jedite hranu bogatu beta karotenom, a to su šargarepa, dinja, kajsija, pomorandža. Beta karoten se odlaže u koži i štiti je od delovanja sučeve svetlosti.

Na more nikako ne smete otići bez kreme za sunčanje sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Nije dovoljno da kreme i losioni filtriraju zrake već i da ih blokiraju. To su blokatori sunčevih zraka koji im ne dozvoljavaju da prodru u kožu već ih reflektuju sa površine. Označeni su inicijalima SB. Treba ih nanositi u što debljem sloju, obraćajući posebnu pažnju na delove koji su najizloženiji suncu.

Ako primetite reakciju na koži, pre nego što se obratite lekaru, možete staviti obloge potopljene u hladnu vodu. Mnogi faramceuti preporučuju kortikosteroidne preparate jer brže i efekasnije deluju od krema.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-04-05.  | 

Interesantne činjenice i zablude o bebama

Interesantne činjenice i zablude o bebama Zanimljivo je koliko priča postoji o bebama i da smo svi navikli na njih u toj meri da ne pomišljamo da možda nisu istinite. Evo nekoliko interesantnih činjenica, pogledajte, možda i Vas iznenade.2011-03-14.  | 

Kako da imate više energije i budete živahniji?

Vežbanje
Kako da imate više energije i budete živahniji? Nekoliko studija je pokazalo da aerobik tri puta nedeljno može napraviti veliku razliku. Vežbanjem se pumpa krv do mozga i podstiče jača konekcija i veza u istom. Vežbe koje možete praktikovati su brzo hodanje, trčanje ili vožnja bicikla u trajanju od 30 minuta tri puta nedeljno. Ovo su treninzi koje možete raditi od kuće, u kući ili okolini.2006-06-25.  | 

11 praktičnih saveta za pomoć u prvim danima

1. Nakon što prestanete široko povijati dete, nemojte se odmah odreći tetra pelena. Dobro će vam doći pri prvim pokušajima dohrane, jer njima možete omotati celo dete. Delotvornije će štititi dečju odeću od portikle.2013-07-02.  | 

Visokoproteinska ishrana pomaže u kontroli apetita

Visokoproteinska ishrana pomaže u kontroli apetitaOsobe koje povećaju unos proteina mogu iskusiti poboljšanje u kontroli apetita. Naučnici su sproveli studiju u kojoj su učestvovale dve grupe gojaznih muškaraca i oni su jeli 25% i 14% kalorija samo od proteina. Ukupni broj kalorija iz svih ostalih grupa je bio isti za sve.2005-11-03.  | 

Nega lica

Nega lica u toku trudnoce bitno se nerazlikuje od nege koje ste primenjivale i pre trudnoce. To znaci da sve one preparate koje ste koristile, nastavite, ukoliko vam i dalje odgovaraju i prijaju vasoj kozi.

Nikako nemojte dozvoliti sebi da se u toku trudnoce zapustite! Naprotiv, dajte svome licu potrebnu negu i u toku vase trudnoce. Nemojte dozvoliti sebi da se divite licu i nezi drugih trudnica, nego se divite samoj sebi, pa cak i kada vam nije do toga malo kremice i sminke moze popraviti vase samopouzdanje i bolje cete se osecati.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS