MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-07-14. Dete je jako zahtevno

Dete je jako zahtevnoBebe se razlikuju. Neke će biti mirne i ljupke, ležaće satima u krevecu gledajući u igračke koje vise sa plafona, a neke će plakati iz sveg glasa ukoliko niko nije pored njih. Ima dece koja ne žele nijedan trenutak da provedu sama već konstantno zahtevaju pažnju. Kada je nemaju, spremna su da plaču satima, ako treba, ali će je dobiti.

Neke bebe su veliki manipulatori još od ranih faza razvoja, a to može kasnije uticati na njihovu ličnost.

Razumno je da brinete, posebno ako je u pitanju prvo dete, jer želite da bude bezbrižno. Ako se uvek smiri kada ga podignete onda ne postoji medicinski razlog njegovog neraspoloženja već je jednostavno samovoljno, insistira na roditeljskoj pažnji i uporno je u pokušaju da je dobije.

Treba napomenuti da će sve bebe plakati više ukoliko ih nešto boli ili postoji fizički razlog za njihovo stanje. Da li je potrebno promeniti pelene? Da li ima infekciju uha ili je boli grlo? Da li je gladna, žedna ili samo umorna? Da li joj previše toplo ili previše hladno?

Ukoliko je u pitanju bilo šta od navedenog, beba će najverovatnije nastaviti da plače pošto je uzmete u naručje.

Naš savet je da kažete lekaru da izvrši detaljan pregled kako bi se isključili svi fizički uzroci. Ako je beba dobro onda preostaje samo jedna stvar za koju je potrebno izvršiti promene u vaspitanju.

Posavetujte se sa lekarom ili babicom o najboljem načinu da savladate situaciju. Što više je uzimate kada god zaplače, sve češće će se služiti tim načinom da dobije Vašu pažnju, a Vaši nervi će biti na ivici.

Vrištanje i plač su način na koji bebe komuniciraju. Postoje i sledbenici misli da je potrebno da beba, s vremena na vreme, dobro zaplače. Ovo nikada ne pada lako roditeljima.

Imajte na umu da nije sramota zatražiti i prihvatiti bilo koju vrstu pomoći kako biste se malo odmorili i udaljili od svega.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-30.  | 

Deca veoma lako poveruju u ono što im se kaže

Deca veoma lako poveruju u ono što im se kažeMala deca izuzetno veruju onome što kažu odrasli iako im se predoči očigledan dokaz za suprotno, kažu istraživači studije sprovedene na ovu temu.

Možda je iznenađujuće mnogim roditeljma, ali trogodišnjaci više veruju informacijama koje im se kažu nego onima koje im se saopšte bez reči.2008-11-11.  | 

Igre za vas i vašu bebu

Igra za vas i vasu bebuPrva godina bebinog života je prepuna promena koje im donosi razvitak. U prvim mesecima bebe istražuju očima, ušima, rukama, stopalima i ustima. Oko sedmog meseca bebe uče da same sede, oslobađaju ruke za aktivnije i uzbudljivije poduhvate. Pazite se – uskoro će početi da puze.

 2011-05-06.  | 

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noću

Mit – Ako dete jede pahuljice, bolje će spavati noćuOvo je jedan od čestih mitova koji naprosto nije tačan. Kada dete počne lepo da spava noću, to nema nikakave veze sa tim da li je i koliko je gladno tj. sito već sa razvojem i dobrom rutinom kada nauči da se samo uspava. Ne zaboravite da mnoga deca počinju spavati noću tek između 3-4 meseca.2012-10-11.  | 

Deca i lekovi

Deca i lekoviDeca su izložena mnogim zaraznim bolestima kroz detinjstvo.

Većina infekcija je uzrokovana virusima, koji se ne mogu tretirati antibioticima. Ali, ako se misli da je infekcija nastala kao posledica delovanja bakterija, lekar će prepisati antibiotike. Veoma je teško na osnovu samog lekarskog pregleda utvrditi da li se radi o virusnoj ili bakterijskoj infekciji.2009-04-05.  | 

Bezbedno u kuhinji

Bezbedno u kuhinjiPriprema hrane i kuvanje sa vašim detetom može biti sjajna zabava, edukacija i način za stvaranje posebnih veza. Ipak, pre nego što se udružite sa svojim mališanom u „kuvarski tim“, preduzmite sledeće mere bezbednosti:
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS