MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-09. Saveti za odlazak na plažu sa decom

Što veći SPF faktor, to bolje
Saveti za odlazak na plažu sa decomZaštita od sunca je najbitnija stvar kada planirate letovanje. Jako je važno da Vaši mališani budu što više zaštićeni kada su napolju. Bar danas je to lako jer postoji mnogo proizvoda koji su namenjeni upravo deci. Ako imate bebu, samo krema nije dovoljna. Potrebno je da je adekvatno obučete, da ima kapicu, naočare, i obavezan suncobran ili šator. Spakujte šešire i naočare za stariju decu. Možda neće hteti da ih nose dok su u vodi, ali su odličan vid zaštite dok prave kućice i zamkove od peska.

Spasioci nikako ne smeju zameniti ulogu tate i mame
Saveti za odlazak na plažu sa decomDecu je potrebno držati na oku sve vreme dok ste na plaži i Vi ste prava osoba za to, niko drugi. Neka druga odrasla osoba iz društva može preuzeti tu odgovornost na neko vreme, ali to treba da bude neko koga poznajete i kome verujete. Spasioci i drugi roditelji nisu odgovorni za Vašu decu i ne smete se ponašati kao da jesu. Ukoliko mislite da nećete moći sami izaći na kraj sa decom na plaži, povedite blisku osobu ili bebisiterku sa sobom. Šta god uradili, decu ne smete prepustiti sebi. Potencijalnih opasnosti ima mnogo i vrebaju sa svih strana.

Ronjenje nije dozvoljeno
Nikada ne dozvoljavajte deci da rone u dubljoj vodi (a nemojte ni Vi). Uglavnom je plitko tamo gde se igraju, ali na dnu ima raznih kamičaka, peska, školjki i ostalih stvari koje ih mogu povrediti. Jedan udarac u glavu i dete se lako nađe u besvenom stanju. Naučite ih da nikada ne okreću leđa vodi jer ih iznenadni talas može potopiti, a to ume da bude jako neprijatno i opasno.

Jednostavne igračke
Ponesite osnovne igračke i to će biti dovoljno. Neka prave zamkove u pesku i zabavljaju se koristeći ono što imaju na plaži. Skupe igračke su promašena investicija jer će ih se dete brzo zasititi.

Lagana odeća i prijatno vreme
Na plažu je najbolje ići ujutru i posle podne jer podnevna vrućina vrlo lako izaziva opekotine i dehidrataciju, povećava rizik od sunčanice i iscrpljuje decu, čineći da se osećaju mrzovoljno i umorno. Treba im obuvati sandale ili papuče kako ne bi sagoreli noge na vrelom pesku ili se posekli na staklo koje je ostavio nemarni posetilac. Ponesite odeću da ih presvučete kada rešite da idete kući i neće im biti hladno niti će biti mokri po povratku kući. Na plažama se uglavnom nalaze tuševi gde se možete istuširati i skinuti so i pesak sa sebe i samim tim sprečiti iritaciju osetljive dečije kože.

Ne idite gladni ili žedni
Ponesite vodu i postarajte se da je deca što više piju. Dehidratacija čini da se osećate mrzovoljno, a u najgorem slučaju se opasno odražava na zdravlje. Ponesite i hranu u malom frižideru za plažu. Plivanje je iscrpljujuće, a igranje na suncu zna prilično da iznuri osobu. Ako su deca sita, biće i srećnija.

Sve dok svoj odmor planirate unapred, imaćete siguran, bezbedan i lep odmor sa decom. Sve što uradite je vredno truda jer Vam pruža spokoj.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-07-21.  | 

Stres umanjuje šanse da ostanete u drugom stanju

Stres umanjuje šanse da ostanete u drugom stanjuŽene koje su pod stresom imaju 12% manje šanse da ostanu u drugom stanju tokom najplodnijih dana u odnosu na one koje su opuštene, kaže novo istraživanje.

Naučnici sa Oksforda su posmatrali 274 žene, koje su pokušavala da zatrudne na prirodan način, kako bi otkrili i podelili sa javnošću koliko je bitno da budete opušteni tokom začeća.2011-10-12.  | 

Nađite vremena da budete supruga

Nađite vremena da budete suprugaDa, postoji život pošto se beba rodi. Možete biti uspešna majka i supruga, ali je neophodno malo podešavanja i prilagođavanja. Prioriteti se menjaju, slobodno vreme nestaje, spontanost raste; život se menja kada imate bebu. Biće potrebno malo truda, kako sa Vaše tako i sa strane Vašeg supruga, da veza funkcioniše sa bebom u kući.2010-12-27.  | 

Priprema grudi za dojenje

Priprema grudi za dojenjeVrlo malo je potrebno da učinite kako biste se pripremili za dojenje.

Trljanje bradavicama rukom ili peškirom se više ne preporučuje. Otkriveno je da se na taj način otklanjaju supstance koje se stvaraju u trudnoći i nakon nje, a njihova svrha je da štite grudi. Umesto trljanja, pokušajte sa nežnom masažom. Na ovaj način će Vam postati prijatnije kada su Vaše grudi u pitanju, a može poslužiti kasnije u slučaju da bude bilo potrebno da se izmuzate.2011-10-26.  | 

Kako seks povoljno utiče na zdravlje?

Poboljšava samopoštovanje
Kako seks povoljno utiče na zdravlje? Samopoštovanje je jako bitno, ne samo za Vas već i za ljude koji Vas okružuju.

Kako se osećate povodom sebe se odražava na Vašu interakciju sa svima i može biti odlučujući faktor što se tiče načina života i uspeha na poslu.

Ako imate odnose onda kada to želite, bićete srećniji u svojoj koži. To što ste sa nekim koga volite, ko Vas voli zbog Vas samih i pruža Vam ono što Vam treba, odlično utiče na samopouzdanje.2011-11-07.  | 

Put do ljubaznosti u braku

Put do ljubaznosti u brakuKada ste sposobni da savladate inat i Vaša ne bude „zadnja“ (ako jeste, onda je to osobina sebičnih ljudi), dozvoljavate sebi da budete ispunjeniji kao ljudsko biće. Ljubaznost i finoća se ne ogledaju u  kupovini cveća ili kravate već u učenju da saslušate, „ulaska u štos“ zbog čega i šta partner govori, izražavanju misli i osećanja. Kada koristite ljubaznost da rešite nesporazume i stvorite više razumevanja nasuprot insistiranju da uvek budete u pravu, učite da cenite i brinete o svom supružniku.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS