MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-09. Saveti za odlazak na plažu sa decom

Što veći SPF faktor, to bolje
Saveti za odlazak na plažu sa decomZaštita od sunca je najbitnija stvar kada planirate letovanje. Jako je važno da Vaši mališani budu što više zaštićeni kada su napolju. Bar danas je to lako jer postoji mnogo proizvoda koji su namenjeni upravo deci. Ako imate bebu, samo krema nije dovoljna. Potrebno je da je adekvatno obučete, da ima kapicu, naočare, i obavezan suncobran ili šator. Spakujte šešire i naočare za stariju decu. Možda neće hteti da ih nose dok su u vodi, ali su odličan vid zaštite dok prave kućice i zamkove od peska.

Spasioci nikako ne smeju zameniti ulogu tate i mame
Saveti za odlazak na plažu sa decomDecu je potrebno držati na oku sve vreme dok ste na plaži i Vi ste prava osoba za to, niko drugi. Neka druga odrasla osoba iz društva može preuzeti tu odgovornost na neko vreme, ali to treba da bude neko koga poznajete i kome verujete. Spasioci i drugi roditelji nisu odgovorni za Vašu decu i ne smete se ponašati kao da jesu. Ukoliko mislite da nećete moći sami izaći na kraj sa decom na plaži, povedite blisku osobu ili bebisiterku sa sobom. Šta god uradili, decu ne smete prepustiti sebi. Potencijalnih opasnosti ima mnogo i vrebaju sa svih strana.

Ronjenje nije dozvoljeno
Nikada ne dozvoljavajte deci da rone u dubljoj vodi (a nemojte ni Vi). Uglavnom je plitko tamo gde se igraju, ali na dnu ima raznih kamičaka, peska, školjki i ostalih stvari koje ih mogu povrediti. Jedan udarac u glavu i dete se lako nađe u besvenom stanju. Naučite ih da nikada ne okreću leđa vodi jer ih iznenadni talas može potopiti, a to ume da bude jako neprijatno i opasno.

Jednostavne igračke
Ponesite osnovne igračke i to će biti dovoljno. Neka prave zamkove u pesku i zabavljaju se koristeći ono što imaju na plaži. Skupe igračke su promašena investicija jer će ih se dete brzo zasititi.

Lagana odeća i prijatno vreme
Na plažu je najbolje ići ujutru i posle podne jer podnevna vrućina vrlo lako izaziva opekotine i dehidrataciju, povećava rizik od sunčanice i iscrpljuje decu, čineći da se osećaju mrzovoljno i umorno. Treba im obuvati sandale ili papuče kako ne bi sagoreli noge na vrelom pesku ili se posekli na staklo koje je ostavio nemarni posetilac. Ponesite odeću da ih presvučete kada rešite da idete kući i neće im biti hladno niti će biti mokri po povratku kući. Na plažama se uglavnom nalaze tuševi gde se možete istuširati i skinuti so i pesak sa sebe i samim tim sprečiti iritaciju osetljive dečije kože.

Ne idite gladni ili žedni
Ponesite vodu i postarajte se da je deca što više piju. Dehidratacija čini da se osećate mrzovoljno, a u najgorem slučaju se opasno odražava na zdravlje. Ponesite i hranu u malom frižideru za plažu. Plivanje je iscrpljujuće, a igranje na suncu zna prilično da iznuri osobu. Ako su deca sita, biće i srećnija.

Sve dok svoj odmor planirate unapred, imaćete siguran, bezbedan i lep odmor sa decom. Sve što uradite je vredno truda jer Vam pruža spokoj.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-08-24.  | 

Pretvorite konflikt u rešenje problema

Pretvorite konflikt u rešenje problemaVeoma je bitno da prepoznate problem jer je to prvi korak u rešavanju istog. Kada shvatite šta Vas nervira, morate proceniti u kojoj je to meri. Na taj način ćete uvideti o kojim stvarima ne morate raspravljati, a o kojima morate.

Ivan i Marina su provodili dosta vremena prepirući se i činilo se da nikada ništa ne uspevaju da reše. Ivan je cipelama unosio blato u kuću, a Marina bi poludela zbog toga. Na njenu molbu da skine cipele i ostavi ih ispred vrata, on bi odgovorio: „ Ne gnjavi me sada, zauzet sam.“ Marina je pokušavala da ponovo razgovara o tome, ali je Ivan uvek izbegavao temu. Nju je to sve više i više nerviralo. Na kraju je vikala na njega, ne samo zbog toga već i zbog drugih stvari. Činilo joj se da nikada ne sluša, a nije znala za drugi način na koji bi mogla da pokrene temu.2010-04-01.  | 

Kako prestati sa dojenjem?

Kako prestati sa dojenjem?Postoji par prepreka koje morate prevazići kada je Vaše dete u pitanju. Odvikavanje od dojenja je jedna od tih prepreka. Ali, to je lakše reći nego učiniti. Za neku decu odvikavanje od dojenja je prirodan napredak, a za neku to predstavlja veliku poteškoću. Još je teže ako je beba navikla da doji pre spavanja ili čim se probudi. Postoji par načina uz pomoć kojih možete pokušati i olakšati odvikavanje od dojenja.2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.2011-03-22.  | 

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čaj

Zašto sam toliko umorna? Kafa i čajMnogo nas ujutru prvo posegne za šoljom kafe ili čaja da nas probudi kako bismo mogli pravilno da funkcionišemo. Na početku pomaže, ali kako dan odmiče, dejstvo se gubi.2011-12-31.  | 

Ishranom protiv starenja

Ishranom protiv starenjaSvi želimo da živimo večno, ali istina je da ne postajemo mlađi. Ali, hrana koju jedemo može ukloniti nekoliko godina sa lica i tela i pomoći nam da graciozno starimo.

Starenje je prirodan proces koji pogađa sve ljude, a nastaje usled delovanja slobodnih radikala na koži i UV zračenja. Na svu sreću postoji hrana koja čini da koža bude zdravija, a mi izgedamo mlađe.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS