MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-09. Saveti za odlazak na plažu sa decom

Što veći SPF faktor, to bolje
Saveti za odlazak na plažu sa decomZaštita od sunca je najbitnija stvar kada planirate letovanje. Jako je važno da Vaši mališani budu što više zaštićeni kada su napolju. Bar danas je to lako jer postoji mnogo proizvoda koji su namenjeni upravo deci. Ako imate bebu, samo krema nije dovoljna. Potrebno je da je adekvatno obučete, da ima kapicu, naočare, i obavezan suncobran ili šator. Spakujte šešire i naočare za stariju decu. Možda neće hteti da ih nose dok su u vodi, ali su odličan vid zaštite dok prave kućice i zamkove od peska.

Spasioci nikako ne smeju zameniti ulogu tate i mame
Saveti za odlazak na plažu sa decomDecu je potrebno držati na oku sve vreme dok ste na plaži i Vi ste prava osoba za to, niko drugi. Neka druga odrasla osoba iz društva može preuzeti tu odgovornost na neko vreme, ali to treba da bude neko koga poznajete i kome verujete. Spasioci i drugi roditelji nisu odgovorni za Vašu decu i ne smete se ponašati kao da jesu. Ukoliko mislite da nećete moći sami izaći na kraj sa decom na plaži, povedite blisku osobu ili bebisiterku sa sobom. Šta god uradili, decu ne smete prepustiti sebi. Potencijalnih opasnosti ima mnogo i vrebaju sa svih strana.

Ronjenje nije dozvoljeno
Nikada ne dozvoljavajte deci da rone u dubljoj vodi (a nemojte ni Vi). Uglavnom je plitko tamo gde se igraju, ali na dnu ima raznih kamičaka, peska, školjki i ostalih stvari koje ih mogu povrediti. Jedan udarac u glavu i dete se lako nađe u besvenom stanju. Naučite ih da nikada ne okreću leđa vodi jer ih iznenadni talas može potopiti, a to ume da bude jako neprijatno i opasno.

Jednostavne igračke
Ponesite osnovne igračke i to će biti dovoljno. Neka prave zamkove u pesku i zabavljaju se koristeći ono što imaju na plaži. Skupe igračke su promašena investicija jer će ih se dete brzo zasititi.

Lagana odeća i prijatno vreme
Na plažu je najbolje ići ujutru i posle podne jer podnevna vrućina vrlo lako izaziva opekotine i dehidrataciju, povećava rizik od sunčanice i iscrpljuje decu, čineći da se osećaju mrzovoljno i umorno. Treba im obuvati sandale ili papuče kako ne bi sagoreli noge na vrelom pesku ili se posekli na staklo koje je ostavio nemarni posetilac. Ponesite odeću da ih presvučete kada rešite da idete kući i neće im biti hladno niti će biti mokri po povratku kući. Na plažama se uglavnom nalaze tuševi gde se možete istuširati i skinuti so i pesak sa sebe i samim tim sprečiti iritaciju osetljive dečije kože.

Ne idite gladni ili žedni
Ponesite vodu i postarajte se da je deca što više piju. Dehidratacija čini da se osećate mrzovoljno, a u najgorem slučaju se opasno odražava na zdravlje. Ponesite i hranu u malom frižideru za plažu. Plivanje je iscrpljujuće, a igranje na suncu zna prilično da iznuri osobu. Ako su deca sita, biće i srećnija.

Sve dok svoj odmor planirate unapred, imaćete siguran, bezbedan i lep odmor sa decom. Sve što uradite je vredno truda jer Vam pruža spokoj.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-06-06.  | 

Zašto je brak dobar po zdravlje?

Zašto je brak dobar po zdravlje?Skorašnja statistika je pokazala da bračni drugovi ne samo što žive duže, već su i boljeg zdravlja i mogu se osloniti na bolju negu u starim danima za razliku od onih koji su razvedeni, udovci, samci ili žive u vanbračnoj zajednici. Evo kako „Da“ pozitivno utiče na Vaš život:2012-04-11.  | 

Za kvalitetan život je potrebno šest do devet sati sna

Za kvalitetan život je potrebno šest do devet sati snaOsobama, koje spavaju između šest i devet sati noću, je bolji kvalitet života, a rizik od depresije je sveden na minimum, pokazuju nova istraživanja.

Upitnici, koji su korišćeni, su sastavljeni kako bi pristupili kvalitetu života ispitanika i rizicima od depresije.2011-11-16.  | 

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.2011-12-10.  | 

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?Dešava se da novopečenu mamu pozovu da radi nakon par meseci. U takvoj situaciji je gotovo nemoguće redovno dojiti bebu. Šta je činiti majkama koje se nađu u istoj ili sličnoj situaciji?2011-08-02.  | 

Redovno vežbanje je odličan lek protiv stresa

Redovno vežbanje je odličan lek protiv stresaLjudi koji imaju problema sa svakodnevnim stresom bi trebalo redovno da vežbaju kako bi ublažili taj stres, kažu stručnjaci. Jedan od njih je izjavio da je vežbanje izvanredan način da se oslobodite stresa i povećate svoju aktivnost, a da ne morate posećivati teretanu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS