MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-13. Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?

Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?Sigurno Vam se desilo da ste na nekom porodičnom skupu i da jedan rođak/rođaka ili više njih žele da znaju Vaše planove za budućnost, a posebno kada će beba.

Velika porodična okupljanja mogu biti veoma zabavna, ali mogu biti i pomalo stresna- uvek postoji ljubopitljiva tetka, strina ili neki rođak (ili njih pet) koji žele da razgovaraju sa Vama o Vašim planovima, kako bi bili u toku. Stoga i ne treba da Vas začudi ukoliko Vaš partner i Vi budete suočeni sa pitanjima o planovima za trudnoću. Vas dvoje ćete moći da se suočite sa inkvizicijom ukoliko budete složni- imajte pripremljene strategije kada dobronamerna, ali radoznala rođaka počne da Vas bombarduje pitanjima.

Držite se priče. Neki parovi se upuste u projekat trudnoće tajnovito, ne želeći da bilo ko sazna da će dobiti bebu dok ne prođe onih magičnih 12 nedelja (čak i više). Drugi pričaju o tome na sav glas, deleći planove i snove sa porodicom, prijateljima, komšijama, čak i sa konobaricom koja radi u omiljenom kafiću. U koju god grupu da spadate, postarajte se da je partner odmah pored Vas. Ukoliko volite da svima razglasite koliko ste srećni, a Vaš partner bi pre celu stvar čuvao samo za sebe, nađite prijatnu sredinu pre nego što se nađete među rođacima- mada velika okupljanja mogu da ugroze sve napore povodom diskretnosti. Kada se nalazite ispred svekrve željne da dobije unuče, držite se tvrdnje da činjenice o začeću smatrate ličnim i tako se ponašate. Bilo bi lepo da imate i malo milosti pa možete reći „Radimo na tome“ ili „Veoma uskoro ćete čuti novisti“. Ovakvim odgovorima bi trebalo da umirite znatiželju pojedinih članova porodice.

Nađite osobu od poverenja. Bez obzira na to kakva je Vaša politika o privatnosti što se tiče planova za trudnoću, bilo bi lepo da se poverite još jednoj osobi, pored muža. Uplovljavanje u te vode može biti zabavno i uzbudljivo, ali s druge strane stresno (da li je pravo vreme?) i puno briga (da li mogu da ostanem u drugom stanju?). Osoba od poverenja treba da bude rođaka koja se skoro porodila (ili takođe želi dete), sestra, majka ili omiljena tetka, strina ili ujna. Dešava se da je najbolja osoba za deljenje ovakvih briga nepoznata- virtuelni prijatelj na internetu.
 
Neka Vam na umu bude nagrada. Na kraju krajeva, ako odgovaranje na pitanja radoznalih rođaka ume da bude naporno, malo perspektive može pomoći. Imajte na umu da skoro svi rođaci sa podjednakim uzbuđenjem čekaju prinovu. Plus, koliko može trajati razgovor o bebi? Oni pitaju, Vi odgovarate i diskusija je završena (do sledećeg puta). Onda kada sklonite sa puta sva pitanja o bebi, partner i Vi se napokon možete prepustiti pravom razlogu okupljanja, a to je uživanje- kasnije ćete poraditi na dolasku bebe.

 

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-28.  | 

Alkoholna pića za Novu godinu i Božić

Alkoholna pića za Novu godinu i BožićSvako voli da se malo opusti za Novu godinu i Božić, a dobra vest je da to može biti zdravije nego što mislite. Američka istraživanja su pokazala da svakodnevno unošenje alkohola u organizam (naravno, u umerenim količinama) vodi ka „uspešnom starenju“, posebno kod žena.

Kako je vreme praznika pred nama, ovo je dobra vest za one koji se nadaju da će uživati u čašici ili dve. Nudimo Vam listu alkoholnih pića gde smo procenili koje su dobiti istih, ali i koje su „mamurluk-posledice“.2011-12-10.  | 

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?Dešava se da novopečenu mamu pozovu da radi nakon par meseci. U takvoj situaciji je gotovo nemoguće redovno dojiti bebu. Šta je činiti majkama koje se nađu u istoj ili sličnoj situaciji?2011-06-06.  | 

Zašto je brak dobar po zdravlje?

Zašto je brak dobar po zdravlje?Skorašnja statistika je pokazala da bračni drugovi ne samo što žive duže, već su i boljeg zdravlja i mogu se osloniti na bolju negu u starim danima za razliku od onih koji su razvedeni, udovci, samci ili žive u vanbračnoj zajednici. Evo kako „Da“ pozitivno utiče na Vaš život:2011-10-12.  | 

Da li postoji neka krema protiv strija koja stvarno deluje?

Da li postoji neka krema protiv strija koja stvarno deluje?Zar ne želimo svi da se pojavi neka čudotvorna krema koja uklanja podočnjake, bore i mrlje na koži, i naravno celulit?!

Šalu na stranu, genetika igra veliku ulogu u svemu i ne prebacujte svu krivicu samo na sebe. Imajte na umu da 75-90% trudnica dobije strije, a najbolji način da ih se otarasite je da ne dozvolite da se pojave. Kako? Koža mora da bude vlažna, vlažna i vlažna. Na tržištu postoji mnogo proizvoda, posebno namenjenih rastućim stomacima.2012-01-23.  | 

Nasilje u porodici: Efekat na decu

Nasilje u porodici: Efekat na decuNasilje u porodici je veliki problem današnjice i na dosta načina se odražava na decu. Može uticati na njihov uspeh u školi, drugarastva i emocionalani razvoj. Njih pogađa i kada samo čuju ili vide svađe između odraslih kojima veruju. Uz to, stariji koji zlostavljaju ili su zlostavljani usled svoje situacije ne vode računa o svojoj deci i stoga njihove razvojne i emocionalne potrebe ispaštaju.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS