MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-13. Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?

Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?Sigurno Vam se desilo da ste na nekom porodičnom skupu i da jedan rođak/rođaka ili više njih žele da znaju Vaše planove za budućnost, a posebno kada će beba.

Velika porodična okupljanja mogu biti veoma zabavna, ali mogu biti i pomalo stresna- uvek postoji ljubopitljiva tetka, strina ili neki rođak (ili njih pet) koji žele da razgovaraju sa Vama o Vašim planovima, kako bi bili u toku. Stoga i ne treba da Vas začudi ukoliko Vaš partner i Vi budete suočeni sa pitanjima o planovima za trudnoću. Vas dvoje ćete moći da se suočite sa inkvizicijom ukoliko budete složni- imajte pripremljene strategije kada dobronamerna, ali radoznala rođaka počne da Vas bombarduje pitanjima.

Držite se priče. Neki parovi se upuste u projekat trudnoće tajnovito, ne želeći da bilo ko sazna da će dobiti bebu dok ne prođe onih magičnih 12 nedelja (čak i više). Drugi pričaju o tome na sav glas, deleći planove i snove sa porodicom, prijateljima, komšijama, čak i sa konobaricom koja radi u omiljenom kafiću. U koju god grupu da spadate, postarajte se da je partner odmah pored Vas. Ukoliko volite da svima razglasite koliko ste srećni, a Vaš partner bi pre celu stvar čuvao samo za sebe, nađite prijatnu sredinu pre nego što se nađete među rođacima- mada velika okupljanja mogu da ugroze sve napore povodom diskretnosti. Kada se nalazite ispred svekrve željne da dobije unuče, držite se tvrdnje da činjenice o začeću smatrate ličnim i tako se ponašate. Bilo bi lepo da imate i malo milosti pa možete reći „Radimo na tome“ ili „Veoma uskoro ćete čuti novisti“. Ovakvim odgovorima bi trebalo da umirite znatiželju pojedinih članova porodice.

Nađite osobu od poverenja. Bez obzira na to kakva je Vaša politika o privatnosti što se tiče planova za trudnoću, bilo bi lepo da se poverite još jednoj osobi, pored muža. Uplovljavanje u te vode može biti zabavno i uzbudljivo, ali s druge strane stresno (da li je pravo vreme?) i puno briga (da li mogu da ostanem u drugom stanju?). Osoba od poverenja treba da bude rođaka koja se skoro porodila (ili takođe želi dete), sestra, majka ili omiljena tetka, strina ili ujna. Dešava se da je najbolja osoba za deljenje ovakvih briga nepoznata- virtuelni prijatelj na internetu.
 
Neka Vam na umu bude nagrada. Na kraju krajeva, ako odgovaranje na pitanja radoznalih rođaka ume da bude naporno, malo perspektive može pomoći. Imajte na umu da skoro svi rođaci sa podjednakim uzbuđenjem čekaju prinovu. Plus, koliko može trajati razgovor o bebi? Oni pitaju, Vi odgovarate i diskusija je završena (do sledećeg puta). Onda kada sklonite sa puta sva pitanja o bebi, partner i Vi se napokon možete prepustiti pravom razlogu okupljanja, a to je uživanje- kasnije ćete poraditi na dolasku bebe.

 

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-12-03.  | 

Dojenje čuva ženino srce

Dojenje čuva ženino srceDojenje je veoma zdravo za decu i iz tog razloga se mnoge žene odlučuju da doje, ali poslednja istraživanja su pokazala da dojenje takođe pomaže zdravijem ženinom srcu kasnije u životu.2011-09-28.  | 

Kada ne smete dojiti bebu

Kada ne smete dojiti bebuDojenje ima mnoge prednosti po Vas i bebu. Nažalost, neke žene ne smeju se opredeliti za dojenje.

Neke od najčešćih komplikacija koje isključuju dojenje su:2010-09-28.  | 

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima pošto dobijete bebu?

Da li se menjaju odnosi sa drugim ljudima pošto dobijete bebu?Kada imate dete morate preurediti svoj odnos sa drugim ljudima. To ne znači da se treba odreći bliskih prijatelja ili porodice. Može biti čak i suprotno. Ali, ritam kako Vašeg tako i partnerovog života se promenio što znači da će se i dosta toga promeniti.2011-03-11.  | 

Kako prestati sa hrkanjem?

Kako prestati sa hrkanjem?Ukoliko partner hrče, to ne samo da Vam ne dozvoljava da se naspavate već može uticati da se osećate loše.

Skoriji izveštaj je pokazao da osobe, koje ne mogu da spavaju usled neke buke, imaju povećane šanse da pate od hipertenzije (povećanog krvnog pritiska). Što jače hrče, to se više povećava krvni pritisak. Buka čak i ne mora da Vas probudi.2012-08-23.  | 

Peckanje u toku odnosa

Peckanje u toku odnosaNije strano da žena nekada oseti peckanje tokom odnosa, posebno na ulazu vagine. Ovaj osećaj ubija želju za seksom i čini da se žena stegne, što čini odnose još bolnijim.

Neretko se dešava da i partner oseća peckanje na penisu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS