MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-13. Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?

Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?Sigurno Vam se desilo da ste na nekom porodičnom skupu i da jedan rođak/rođaka ili više njih žele da znaju Vaše planove za budućnost, a posebno kada će beba.

Velika porodična okupljanja mogu biti veoma zabavna, ali mogu biti i pomalo stresna- uvek postoji ljubopitljiva tetka, strina ili neki rođak (ili njih pet) koji žele da razgovaraju sa Vama o Vašim planovima, kako bi bili u toku. Stoga i ne treba da Vas začudi ukoliko Vaš partner i Vi budete suočeni sa pitanjima o planovima za trudnoću. Vas dvoje ćete moći da se suočite sa inkvizicijom ukoliko budete složni- imajte pripremljene strategije kada dobronamerna, ali radoznala rođaka počne da Vas bombarduje pitanjima.

Držite se priče. Neki parovi se upuste u projekat trudnoće tajnovito, ne želeći da bilo ko sazna da će dobiti bebu dok ne prođe onih magičnih 12 nedelja (čak i više). Drugi pričaju o tome na sav glas, deleći planove i snove sa porodicom, prijateljima, komšijama, čak i sa konobaricom koja radi u omiljenom kafiću. U koju god grupu da spadate, postarajte se da je partner odmah pored Vas. Ukoliko volite da svima razglasite koliko ste srećni, a Vaš partner bi pre celu stvar čuvao samo za sebe, nađite prijatnu sredinu pre nego što se nađete među rođacima- mada velika okupljanja mogu da ugroze sve napore povodom diskretnosti. Kada se nalazite ispred svekrve željne da dobije unuče, držite se tvrdnje da činjenice o začeću smatrate ličnim i tako se ponašate. Bilo bi lepo da imate i malo milosti pa možete reći „Radimo na tome“ ili „Veoma uskoro ćete čuti novisti“. Ovakvim odgovorima bi trebalo da umirite znatiželju pojedinih članova porodice.

Nađite osobu od poverenja. Bez obzira na to kakva je Vaša politika o privatnosti što se tiče planova za trudnoću, bilo bi lepo da se poverite još jednoj osobi, pored muža. Uplovljavanje u te vode može biti zabavno i uzbudljivo, ali s druge strane stresno (da li je pravo vreme?) i puno briga (da li mogu da ostanem u drugom stanju?). Osoba od poverenja treba da bude rođaka koja se skoro porodila (ili takođe želi dete), sestra, majka ili omiljena tetka, strina ili ujna. Dešava se da je najbolja osoba za deljenje ovakvih briga nepoznata- virtuelni prijatelj na internetu.
 
Neka Vam na umu bude nagrada. Na kraju krajeva, ako odgovaranje na pitanja radoznalih rođaka ume da bude naporno, malo perspektive može pomoći. Imajte na umu da skoro svi rođaci sa podjednakim uzbuđenjem čekaju prinovu. Plus, koliko može trajati razgovor o bebi? Oni pitaju, Vi odgovarate i diskusija je završena (do sledećeg puta). Onda kada sklonite sa puta sva pitanja o bebi, partner i Vi se napokon možete prepustiti pravom razlogu okupljanja, a to je uživanje- kasnije ćete poraditi na dolasku bebe.

 

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-23.  | 

Soja je veoma dobra za zdravlje

Soja je veoma dobra za zdravljeSkorašnje studije su pokazale da žene koje redovno konzumiraju soju smanjuju verovatnoću dobijanja raka materice i jajnika za 40%. Istraživanje je obuhvatilo oko 160 000 žena, uključujući 2% žena koje su imale jedan od ova dva tipa raka. Otkrića ukazuju na to da se kod onih, koje su redovno u svojoj ishrani imale soju ili sojine proizvode, rizik od raka znatno smanjuje.2011-01-13.  | 

Da li su alergije nasledne?

Da li su alergije nasledne?Misleći najpre na zdravlje i dobrobit svog deteta, svaka majka ima po neku sumnju. Neke od tih sumnji su u vezi sa alergijama koje su vrlo prisutne. Da li majka alergična na penicilin može alergiju preneti na svoje dete?

Alergija na penicilin nije stanje koje će biti direktno preneto na dete samo zato što ga ima majka.2011-01-25.  | 

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimu

Učinite da Vaša koža bude otporna na zimuZima može da napravi pravu katastrofu izgledu – ruke, lice i celo telo pate.

Posle nekoliko meseci hladnoće, centralnog grejanja mnogima je koža suva i zategnuta. To je čest problem, ali za neke ljude i veoma ozbiljan.2005-11-03.  | 

Nega lica

Nega lica u toku trudnoce bitno se nerazlikuje od nege koje ste primenjivale i pre trudnoce. To znaci da sve one preparate koje ste koristile, nastavite, ukoliko vam i dalje odgovaraju i prijaju vasoj kozi.

Nikako nemojte dozvoliti sebi da se u toku trudnoce zapustite! Naprotiv, dajte svome licu potrebnu negu i u toku vase trudnoce. Nemojte dozvoliti sebi da se divite licu i nezi drugih trudnica, nego se divite samoj sebi, pa cak i kada vam nije do toga malo kremice i sminke moze popraviti vase samopouzdanje i bolje cete se osecati.2010-12-06.  | 

Kako seks utiče na dojenje?

Kako seks utiče na dojenje?Postoji niz prednosti dojenja i možete primetiti kako takođe dolazi do fizičkih promena u telu. Dojenje može zaista uticati na Vašu seksualnost, kako pozitivno tako i negativno. Tri stvari koje ćete primetiti u toku dojenja su: osetićete pojačanu želju za seksom, smanjiće se vaginalni sekret i možda ćete izbacivati malo mleka tokom vođenja ljubavi.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS