MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-13. Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?

Kako izaći na kraj sa rodaznalim rođacima?Sigurno Vam se desilo da ste na nekom porodičnom skupu i da jedan rođak/rođaka ili više njih žele da znaju Vaše planove za budućnost, a posebno kada će beba.

Velika porodična okupljanja mogu biti veoma zabavna, ali mogu biti i pomalo stresna- uvek postoji ljubopitljiva tetka, strina ili neki rođak (ili njih pet) koji žele da razgovaraju sa Vama o Vašim planovima, kako bi bili u toku. Stoga i ne treba da Vas začudi ukoliko Vaš partner i Vi budete suočeni sa pitanjima o planovima za trudnoću. Vas dvoje ćete moći da se suočite sa inkvizicijom ukoliko budete složni- imajte pripremljene strategije kada dobronamerna, ali radoznala rođaka počne da Vas bombarduje pitanjima.

Držite se priče. Neki parovi se upuste u projekat trudnoće tajnovito, ne želeći da bilo ko sazna da će dobiti bebu dok ne prođe onih magičnih 12 nedelja (čak i više). Drugi pričaju o tome na sav glas, deleći planove i snove sa porodicom, prijateljima, komšijama, čak i sa konobaricom koja radi u omiljenom kafiću. U koju god grupu da spadate, postarajte se da je partner odmah pored Vas. Ukoliko volite da svima razglasite koliko ste srećni, a Vaš partner bi pre celu stvar čuvao samo za sebe, nađite prijatnu sredinu pre nego što se nađete među rođacima- mada velika okupljanja mogu da ugroze sve napore povodom diskretnosti. Kada se nalazite ispred svekrve željne da dobije unuče, držite se tvrdnje da činjenice o začeću smatrate ličnim i tako se ponašate. Bilo bi lepo da imate i malo milosti pa možete reći „Radimo na tome“ ili „Veoma uskoro ćete čuti novisti“. Ovakvim odgovorima bi trebalo da umirite znatiželju pojedinih članova porodice.

Nađite osobu od poverenja. Bez obzira na to kakva je Vaša politika o privatnosti što se tiče planova za trudnoću, bilo bi lepo da se poverite još jednoj osobi, pored muža. Uplovljavanje u te vode može biti zabavno i uzbudljivo, ali s druge strane stresno (da li je pravo vreme?) i puno briga (da li mogu da ostanem u drugom stanju?). Osoba od poverenja treba da bude rođaka koja se skoro porodila (ili takođe želi dete), sestra, majka ili omiljena tetka, strina ili ujna. Dešava se da je najbolja osoba za deljenje ovakvih briga nepoznata- virtuelni prijatelj na internetu.
 
Neka Vam na umu bude nagrada. Na kraju krajeva, ako odgovaranje na pitanja radoznalih rođaka ume da bude naporno, malo perspektive može pomoći. Imajte na umu da skoro svi rođaci sa podjednakim uzbuđenjem čekaju prinovu. Plus, koliko može trajati razgovor o bebi? Oni pitaju, Vi odgovarate i diskusija je završena (do sledećeg puta). Onda kada sklonite sa puta sva pitanja o bebi, partner i Vi se napokon možete prepustiti pravom razlogu okupljanja, a to je uživanje- kasnije ćete poraditi na dolasku bebe.

 

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2010-07-12.  | 

Mame u borbi s kilogramima

Mame u borbi s kilogramimaKoncentrisane samo na  bebu i porođaj,  mame se neretko razočaraju kad vide da im je trudnoća promenila ne samo život već i telo. Ako su se još tokom tih devet meseci malo opustile i preterale s hranom, desi se da posle porođaja imaju viška deset, dvadeset, pa i više kilograma. I skoro svaka mlada mama se zapita: da li ću ikada više imati devojačku liniju? Neke činjenice će ih svakako utešiti i pomoći im da leto dočekaju zadovoljnije svojim telom.2010-10-14.  | 

Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?

Kako Vaše emotivno stanje utiče na dete?Možda ste oduvek samohrana majka, znali ste i pre nego što ste se odlučili na taj korak da ćete sami podizati dete ili ste od skoro sami i pokušavate da se izborite sa zahtevima roditeljstva.

Počnite da razgovarate
Roditelji misle kako deca ne mogu da razumeju osećanja odraslih, ali to nije nužno tačno. Ona znaju kada nešto nije u redu iako ne umeju to verbalno da iskažu. Najbolji način da odgovorite na svako pitanje je da budete iskreni. Odgovori treba da budu prilagođeni uzrastu deteta, ali imajte na umu da zadržavanje bitnih informacija ne podrazumeva uvek dobrobit deteta.2011-07-03.  | 

Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.2011-03-14.  | 

Da li previše vremena provodite unutra?

Da li previše vremena provodite unutra? Ako Vam se dan sastoji od ustajanja, ulaska u auto, provođenja radnog vremena u kancelariji ili ostajanja u kući ceo dan i na kraju odlaska u krevet, onda ne uzimate dovoljno svežeg vazduha ili sunčeve svetlosti.2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A šta je sa Vama? Dosta toga se dešava Vašem telu pošto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS