MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-06-13. Kada dečaci vole da nose haljine

Kada dečaci vole da nose haljineUkoliko primetite da Vaš dečak voli da nosi sestrine haljine, ne paničite, to je siguran znak njegove kreativnosti na delu i ozbiljan pokazatelj da je postao majstor u oblačenju. Kao što se drugi dečaci oblače u vatrogasce i super heroje, tako i Vaš sin pripada onoj manjoj grupi momčića koji vole da oblače haljine, na taj način eksperimentišu i probaju kako je to imati drugačiji karakter i ličnost. Drugi faktor: Ako dečak provodi skoro sve vreme sa Vama i starijom sestrom, onda je normalno što želi da vidi kako je Vama, kako se osećate u ženskoj garderobi, želi da Vas kopira ili ga jednostavno zbunjuje zašto se pridev „lepo“ uglavnom odnosi na žene.

Kada dečaci vole da nose haljineIako je ovo ponašanje normalno dok je još uvek dečkić, to ne znači da mu treba dozvoliti da sa takvim stajlingom ode u predškolsko ili obdanište. Bolji plan je da te aktivnosti zadržite unutar kuće. Na ovaj način ne gušite njegov kreativni nagon, a štitite ga od zlonamernih komentara i šala od strane njegovih drugova, a da ne govorimo o pogledima roditelja sa strane koji nikako ne cene dečake u ženskim haljinama. Ništa ne može ugušiti kreativnost i samopoštovanje kao ismejavanje od strane ljudi koji ne razumeju, a detetu ćete mnogo olakšati život tako što ćete njegovu briljantnost što duže držati u privatnosti.

Ako pokuša da ode u školicu obučen kao devojčica, probajte sledeće:

- Postavite neka blaga ograničenja. Recite svom mališanu da je uredu nositi haljine i suknje kod kuće, ali da mora obući pantalone kada ide u školicu jer je dečak- i to je ono što dečaci oblače kada izlaze u javnost (bar u našoj zemlji). Ako škola, koju pohađa, brani nošenje kostima (iliti dečaci u ženskoj odeći), biće mu lakše da shvati Vašu poruku- pre nego što pođu u školu, deca su željna da znaju pravila i pridržavaju ih se. Ako nije tako, moraćete da postavite odgovarajuća pravila i van kuće.

- Kanališite njegove kreativne nagone na pravi način. Ne postoji nijedan razlog zašto malo „muževniji kostim“ ne bi zadovoljio mališanove potrebe. Ogrtač ili plašt je jedno od rešenja. Lepo su sašiveni, prijaju koži i mogu se napraviti od bilo kog materijala. Slobodno pitajte Klarka Kenta.

- Razgovarajte sa vaspitačicom ili učiteljicom. U slučaju da škloca poseduje sekciju za glumu i sobu sa kostimima, recite osobi nadležnoj za Vaše dete da ga usmerava ka muškoj garderobi i ne brinite. I dalje ste zabrinuti? Razgovarajte sa drugim mamama ili nadležnima u predškolskoj/školskoj stanovi. Uvidećete da i drugi dečaci vole da nose žensku garderobu dok se igraju pretvaranja. U međuvremenu, neka Vam kamera ili fotoaparat budu pri ruci.

Poslednja stvar: Do treće godine, deca postaju svesnija činjenice kojeg su pola, iako značenje toga predstavlja i dalje otvorenu stvar u njihovoj interpretaciji. Ako ste zaista zabrinuti, razgovarajte sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-04-24.  | 

Kako iskoreniti loše navike?

Kako iskoreniti loše navike?Bilo da koristi lažu previše često, da ga uvek ljuljate dok ne zaspi ili zahteva tišinu dok spava, Vaše dete može steći loše navike. Tako možete sebi obezbediti tišinu na kraći vremenski period, ali i zažaliti kada, recimo, morate da budete sve vreme kraj svog trogodišnjeg deteta dok ne zaspi. Slede uputstva kako da izađete na kraj sa pet najčešćih loših navika:2011-01-31.  | 

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijal

Siromaštvo može biti prepreka da dete doživi pun genetski potencijalNova studija je pokazala da biti siromašan može sprečiti dete da razvije potpuni genetski potencijal mentalne sposobnosti.

Istraživači Teksaškog univerziteta u Ostinu su ispitali 750 blizanaca koji su polagali test kognitivne sposobnosti u 10. mesecu i 2. godini života. Tokom testova od dece se tražilo da povuku konopac kako bi zazvonilo zvono, da stave tri kocke u čašu i slažu slike.2009-04-09.  | 

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterka

6 Stvari koje treba da zna vaša bebisiterkaIzbor prave osobe za ovaj posao može da bude veliko olakšanje i dragocena pomoć, ali samo pod uslovima da ste potpuno sigurni da će kod kuće biti sve u redu.

 

 2010-12-19.  | 

Sankanje

Da li je sankanje opasno?

SankanjeJeste. Mališani se mnogo raduju snegu i kada vide kako pada, odmah smišljaju plan kako da snesu sanke sa potkrovlja ili ih uzmu iz garaže i odu na sankanje. Ipak, postoje razne opasnosti od ovog vida zabavljanja. Jedna od čestih i jako ozbiljnih je povreda glave, a tu su povreda ruke, noge, nosa...2012-07-30.  | 

Istina o dečjim bradavicama

Istina o dečjim bradavicama Bradavice se mogu javiti u bilo kom periodu života, a najčešće u detinjstvu i pubertetu. Njih izaziva mnoštvo virusa i mogu se proširiti na ostale delove tela ili druge ljude putem direktnog kontakta.

Bradavice su bezopasni, mali čvorići koji se pojavljuju na prstima, rukama, kolenima, laktovima i nožnim prstima. Obično su braon boje ili boje kože dok im je površina suva i hrapava. Stručnjaci su otkrili najmanje 70 vrsta humani papiloma virusa (HPV) koji inficiraju kožu i uzrokuju bradavice.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS