MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-06-13. Kada dečaci vole da nose haljine

Kada dečaci vole da nose haljineUkoliko primetite da Vaš dečak voli da nosi sestrine haljine, ne paničite, to je siguran znak njegove kreativnosti na delu i ozbiljan pokazatelj da je postao majstor u oblačenju. Kao što se drugi dečaci oblače u vatrogasce i super heroje, tako i Vaš sin pripada onoj manjoj grupi momčića koji vole da oblače haljine, na taj način eksperimentišu i probaju kako je to imati drugačiji karakter i ličnost. Drugi faktor: Ako dečak provodi skoro sve vreme sa Vama i starijom sestrom, onda je normalno što želi da vidi kako je Vama, kako se osećate u ženskoj garderobi, želi da Vas kopira ili ga jednostavno zbunjuje zašto se pridev „lepo“ uglavnom odnosi na žene.

Kada dečaci vole da nose haljineIako je ovo ponašanje normalno dok je još uvek dečkić, to ne znači da mu treba dozvoliti da sa takvim stajlingom ode u predškolsko ili obdanište. Bolji plan je da te aktivnosti zadržite unutar kuće. Na ovaj način ne gušite njegov kreativni nagon, a štitite ga od zlonamernih komentara i šala od strane njegovih drugova, a da ne govorimo o pogledima roditelja sa strane koji nikako ne cene dečake u ženskim haljinama. Ništa ne može ugušiti kreativnost i samopoštovanje kao ismejavanje od strane ljudi koji ne razumeju, a detetu ćete mnogo olakšati život tako što ćete njegovu briljantnost što duže držati u privatnosti.

Ako pokuša da ode u školicu obučen kao devojčica, probajte sledeće:

- Postavite neka blaga ograničenja. Recite svom mališanu da je uredu nositi haljine i suknje kod kuće, ali da mora obući pantalone kada ide u školicu jer je dečak- i to je ono što dečaci oblače kada izlaze u javnost (bar u našoj zemlji). Ako škola, koju pohađa, brani nošenje kostima (iliti dečaci u ženskoj odeći), biće mu lakše da shvati Vašu poruku- pre nego što pođu u školu, deca su željna da znaju pravila i pridržavaju ih se. Ako nije tako, moraćete da postavite odgovarajuća pravila i van kuće.

- Kanališite njegove kreativne nagone na pravi način. Ne postoji nijedan razlog zašto malo „muževniji kostim“ ne bi zadovoljio mališanove potrebe. Ogrtač ili plašt je jedno od rešenja. Lepo su sašiveni, prijaju koži i mogu se napraviti od bilo kog materijala. Slobodno pitajte Klarka Kenta.

- Razgovarajte sa vaspitačicom ili učiteljicom. U slučaju da škloca poseduje sekciju za glumu i sobu sa kostimima, recite osobi nadležnoj za Vaše dete da ga usmerava ka muškoj garderobi i ne brinite. I dalje ste zabrinuti? Razgovarajte sa drugim mamama ili nadležnima u predškolskoj/školskoj stanovi. Uvidećete da i drugi dečaci vole da nose žensku garderobu dok se igraju pretvaranja. U međuvremenu, neka Vam kamera ili fotoaparat budu pri ruci.

Poslednja stvar: Do treće godine, deca postaju svesnija činjenice kojeg su pola, iako značenje toga predstavlja i dalje otvorenu stvar u njihovoj interpretaciji. Ako ste zaista zabrinuti, razgovarajte sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-28.  | 

Igračke oblikuju jezički razvoj

Igračke oblikuju jezički razvojPo novoj studiji, mališani koji se igraju sa igračkama različitih oblika dva puta brže uče reči od onih koji se igraju sa igračkama sličnog oblika.2009-08-13.  | 

Mamina lukavstva I deo

Mamina lukavstva I deoSituacija kada dete neće da ostane u prostoriji ako mama nije tu. Ponekad mama mora da izađe iz sobe – da promeša ručak ili da ode u kupatilo. I tada počinje vriska kao reakcija na mamino odsustvo.2010-11-06.  | 

Bezazleni (funkcionalni) bolovi u stomaku

Bezazleni (funkcionalni) bolovi u stomakuDeca se veoma često žale na bolove u stomaku. Po nekim proračunima, od 10% do 15% dece će se žaliti na bolove u stomaku svake nedelje, čak i svakog dana.

Bol može biti akutan, što znači da se dešava iznenada ili hroničan ili dugoročni. Među faktorima koji određuju uzrok bola spadaju dijareja, zatvor, groznica i gubitak težine. Tačna lokacija bola je od velike pomoći, kao i koliko dugo bol traje, šta ga ublažava (posebno ukoliko ste detetu davali lekove bez recepta) i od čega se bol pojačava.

Deci sa akutnim bolovima se lako dijagnostikuje upala slepog creva, gastroenteritis ili zatvor.2013-01-15.  | 

Kako da ublažite detetov strah od lekara?

Kako da ublažite detetov strah od lekara?Nije ni čudo što se deca plaše lekara kada postoji tako mnogo odraslih koji su nervozni i uplašeni pri samoj pomisli na istog. Sledi nekoliko saveta kako da zajedno sa detetom pobedite taj strah.

1. Povedite dete kada Vi idete kod lekara
Kada mališan shvati da i odrasli idu kod čika Doktora, neće se osećati kao da je samo u svemu. Takođe će videti šta ga očekuje u ordinaciji i prilikom svoje posete više neće biti toliko nervozno.2011-04-29.  | 

Četvorogodišnje dete neće da spava u svom krevetu

Četvorogodišnje dete neće da spava u svom krevetuPrelazak iz porodičnog kreveta u svoj, u svoju spavaću sobu, predstavlja veliki korak za dete. Ako je do sada spavalo sa Vama u porodičnom krevetu, pružili ste mu predivnu, sigurnu okolinu gde je bilo okruženo ljubavlju. Sada je potrebno da se svi odreknete stare navike i prevazićete je sa što manje muke, mada će s početka biti teško.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS