MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-06-13. Kada dečaci vole da nose haljine

Kada dečaci vole da nose haljineUkoliko primetite da Vaš dečak voli da nosi sestrine haljine, ne paničite, to je siguran znak njegove kreativnosti na delu i ozbiljan pokazatelj da je postao majstor u oblačenju. Kao što se drugi dečaci oblače u vatrogasce i super heroje, tako i Vaš sin pripada onoj manjoj grupi momčića koji vole da oblače haljine, na taj način eksperimentišu i probaju kako je to imati drugačiji karakter i ličnost. Drugi faktor: Ako dečak provodi skoro sve vreme sa Vama i starijom sestrom, onda je normalno što želi da vidi kako je Vama, kako se osećate u ženskoj garderobi, želi da Vas kopira ili ga jednostavno zbunjuje zašto se pridev „lepo“ uglavnom odnosi na žene.

Kada dečaci vole da nose haljineIako je ovo ponašanje normalno dok je još uvek dečkić, to ne znači da mu treba dozvoliti da sa takvim stajlingom ode u predškolsko ili obdanište. Bolji plan je da te aktivnosti zadržite unutar kuće. Na ovaj način ne gušite njegov kreativni nagon, a štitite ga od zlonamernih komentara i šala od strane njegovih drugova, a da ne govorimo o pogledima roditelja sa strane koji nikako ne cene dečake u ženskim haljinama. Ništa ne može ugušiti kreativnost i samopoštovanje kao ismejavanje od strane ljudi koji ne razumeju, a detetu ćete mnogo olakšati život tako što ćete njegovu briljantnost što duže držati u privatnosti.

Ako pokuša da ode u školicu obučen kao devojčica, probajte sledeće:

- Postavite neka blaga ograničenja. Recite svom mališanu da je uredu nositi haljine i suknje kod kuće, ali da mora obući pantalone kada ide u školicu jer je dečak- i to je ono što dečaci oblače kada izlaze u javnost (bar u našoj zemlji). Ako škola, koju pohađa, brani nošenje kostima (iliti dečaci u ženskoj odeći), biće mu lakše da shvati Vašu poruku- pre nego što pođu u školu, deca su željna da znaju pravila i pridržavaju ih se. Ako nije tako, moraćete da postavite odgovarajuća pravila i van kuće.

- Kanališite njegove kreativne nagone na pravi način. Ne postoji nijedan razlog zašto malo „muževniji kostim“ ne bi zadovoljio mališanove potrebe. Ogrtač ili plašt je jedno od rešenja. Lepo su sašiveni, prijaju koži i mogu se napraviti od bilo kog materijala. Slobodno pitajte Klarka Kenta.

- Razgovarajte sa vaspitačicom ili učiteljicom. U slučaju da škloca poseduje sekciju za glumu i sobu sa kostimima, recite osobi nadležnoj za Vaše dete da ga usmerava ka muškoj garderobi i ne brinite. I dalje ste zabrinuti? Razgovarajte sa drugim mamama ili nadležnima u predškolskoj/školskoj stanovi. Uvidećete da i drugi dečaci vole da nose žensku garderobu dok se igraju pretvaranja. U međuvremenu, neka Vam kamera ili fotoaparat budu pri ruci.

Poslednja stvar: Do treće godine, deca postaju svesnija činjenice kojeg su pola, iako značenje toga predstavlja i dalje otvorenu stvar u njihovoj interpretaciji. Ako ste zaista zabrinuti, razgovarajte sa pedijatrom.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2010-12-07.  | 

Seksualno zlostavljanje

Seksualno zlostavljanjeSeksualno zlostavljanje podrazumeva svaku aktivnost sa detetom zarad seksualnog zadovoljenja odrasle osobe ili starijeg deteta (straijeg od 4 godine). Snažna potreba dece za ljubavlju i pažnjom od starijih ih čini ranjivim. Odrasli i starija deca imaju ogromnu moć u dečijim životima. Zloupotreba te moći (i detetovog poverenja) je ono što uzrokuje najveću štetu.2008-12-20.  | 

Mrak i čudovište

Mrak i čudovišteNervoza u mraku je nešto što osetimo još kad smo mali i često to ostaje u nama, u blažoj formi i kada odrastamo. Ima mnogo odraslih koji pre nego što legnu proveravaju ima li nešto ispod kreveta, naročito posle gledanja horor filmova. Dečija mašta običnu senku na zidu sobe lako pretvara u skrivenu zver. A dete koje se probudi usled noći posle ružnog sna i shavti da je samo, može da poveže osećanje usamljenosti i straha sa mrakom.2010-12-25.  | 

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše dete

Budite onakva osoba kakva želite da bude Vaše detePomislite na decu. Još otkad su bili bebe, hranu koristimo kao nagradu, da ih smirimo ili im obezbedimo razonodu kada im je dosadno. Možda ih hranimo dok su u dubku ili im dajemo užinu dok se igraju. To su navike koje traju doživotno. Šta radite kada ste pod stresom, kada Vam je dosadno ili kada slavite? Odgovor sigurno ima veze sa hranom. Ako želite da deca imaju dug i zdrav život, treba da im pomognete da stvore zdrave navike. Ukoliko ih želite i za sebe, potrebno je da napravite nekoliko promena u dosadašnjem ponašanju.2012-01-19.  | 

Kako da zabavite dete?

Kako da zabavite dete?Nikada nije previše rano da ispliva na površinu najbitnije oružje svake mame, a to je umetnost zabavljanja i odvraćanja pažnje. Ako je beba nervozna jer je umorna, gladna, dosadno joj je ili je prosto namćorasta, nekada je i malo odvraćanje pažnje dovoljno za potpuni preokret ili kratko odlaganje lošeg rasoloženja. Razni trikovi Vam mogu pomoći kada želite da produžite interval između obroka i spavanja, kada čekate u redu kod pedijatra ili kada je dete mrzovoljno.2009-01-02.  | 

Cucla – varalica da ili ne

Cucla – varalica da ili neCucla za većinu roditelja predstavlja pravo spasenje. Kada dete plače, a nije bolesno, sito je i suvo, cucla će uglavnom biti ta koja će makar nakratko, omogućiti toliko priželjkivanu tišinu. Neki roditelji uopšte ne žele da bebi ponude cuclu ili je ponude isuviše kasno pa je beba ne prihvati. U koliko beba prvo počne da sisa palac, verovatno neće prihvatiti cuclu jer se već navikla na osećaj palca u ustima. Zato ako planirate da bebi dajete varalicu, naj bolje je u prvim nedeljama bebinog života.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS