MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-06. Zašto je brak dobar po zdravlje?

Zašto je brak dobar po zdravlje?Skorašnja statistika je pokazala da bračni drugovi ne samo što žive duže, već su i boljeg zdravlja i mogu se osloniti na bolju negu u starim danima za razliku od onih koji su razvedeni, udovci, samci ili žive u vanbračnoj zajednici. Evo kako „Da“ pozitivno utiče na Vaš život:

Faktor braka
Zašto je brak dobar po zdravlje?Studija je pokazala da su supružnici izloženi manjem riziku od infarkta, moždanog udara, raka, čak i pneumonije.

Istraživači su pratili više od milion Amerikanaca od 1979. godine i ustanovili da udate žene imaju 20% manje izglede da obole od različitih bolesti, među kojima su rak jajnika i ciroza jetre. Oženjeni muškarci uživaju u većim pogodnostima jer imaju tri puta manje šanse da umru ranije za razliku od svojih vršnjaka neženja.

Razlog leži u činjenici da biti u braku podrazumeva bolje životne navike, bolje funkcionisanje imunog sistema i da postoji neko ko će Vas zvocanjem naterati da odete kod lekara. Doktori u studiji kažu da je brak kao pojas u kolima kada se radi o opštem zdravlju čoveka. Stavljaju ga u istu kategoriju sa dobrom ishranom, vežbanjem i ne konzumiranjem cigareta.

Koje su zdravstvene povoljnosti?
Duži život
Brak može biti eliksir za duži život. Pored toga što statistika pokazuje da bračni drugovi duže žive, jedna studija je pokazala da oženjeni muškarci žive u proseku 10 godina duže od neoženjeniih, a udate žene četiri godine u odnosu na neudate.

Što je duža veza, to su bolje povoljnosti jer istraživanje pokazuje da svaka godišnjica približava par stotoj godini života. Životno doba supružnika se povećava jer muškarci prihvataju manje rizičan i zdraviji način života, a žene osećaju bolju materijalnu situaciju i emotivno su stabilnije.

Nema depresije
Bračni blagoslov utiče na mentalno zdravlje, što znači da ćete, uzevši sve u obzir, biti manje depresivni, nervozni i psihološki rastrojeni od ljudi koji su sami, razvedeni ili udovci.

Kada ste u braku, vidite smisao života, imate društvo i imate sa kim da delite aspiracije. To parovima daje pozitivan fokus i vrstu čaure da se sklone od loših stvari.

Srećni ste
Dokazano je da brak povećava opštu sreću. 40% supružnika je reklo da je srećno u životu za razliku od 25% samaca.

Američki istraživači su došli do zaključka da su povoljnosti braka na našu sreću ekvivalentne godišnjem primanju od 60 000 dolara.

Razlog tome je što brak ispunjava ono što svima treba da bi bili srećni- nekoga ko ga interesujemo, ko će da nas pazi i ko će naše potrebe smatrati prioritetom.

Ako osetimo da smo najbitnija osoba bar jednoj osobi (i obratno) onda ćemo zagarantovano biti srećni.

Opušteni ste
Iako ste u velikoj frci oko spremanja venčanja, budite sigurni da ćete, onda kada budete venčani, smanjiti stres u životu. Razlog tome je što se u braku sve deli, pa i problemi. Finansijski, praktični i emocionalni izvori su udvostručeni i uvek imate sa kim da podelite ono što Vas muči. Spremniji ste da se suočite sa onim što je ispred, a pritom imate podršku.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-26.  | 

Kako seks povoljno utiče na zdravlje?

Poboljšava samopoštovanje
Kako seks povoljno utiče na zdravlje? Samopoštovanje je jako bitno, ne samo za Vas već i za ljude koji Vas okružuju.

Kako se osećate povodom sebe se odražava na Vašu interakciju sa svima i može biti odlučujući faktor što se tiče načina života i uspeha na poslu.

Ako imate odnose onda kada to želite, bićete srećniji u svojoj koži. To što ste sa nekim koga volite, ko Vas voli zbog Vas samih i pruža Vam ono što Vam treba, odlično utiče na samopouzdanje.2012-04-11.  | 

Za kvalitetan život je potrebno šest do devet sati sna

Za kvalitetan život je potrebno šest do devet sati snaOsobama, koje spavaju između šest i devet sati noću, je bolji kvalitet života, a rizik od depresije je sveden na minimum, pokazuju nova istraživanja.

Upitnici, koji su korišćeni, su sastavljeni kako bi pristupili kvalitetu života ispitanika i rizicima od depresije.2009-03-19.  | 

Strpljenjem do vitkog stasa

Strpljenjem do vitkog stasaPorodiljama se ne savetuju teške vežbe i oštre restriktivne dijete u mesecima posle porođaja. Uz umerene aerobne aktivnosti, balansirana ishrana je dovoljna da omogući bezbedan gubitak od 3 kg mesečno i povratak u predporođajni stas za tri do četiri meseca.

 

 2012-04-02.  | 

Sterilizacija žena

Sterilizacija ženaŽenska sterilizacija je zahvat koji se radi na zahtev žene, a u cilju nemogućnosti da ostane u drugom stanju. Sterilizacija podrazumeva vezivanje jajovoda.

Hirurški zahvati sterilizacije kod žena i muškaraca se rade tako da nema povratka i stoga je proces preokreta jako komplikovan. Uspeh zavisi od metode koja je korišćena prilikom podvezivanja jajovoda. Postoje načini prilikom kojih je nanešena šteta janicima minimalna i preokret nije teško izvršiti.2011-05-09.  | 

Ljutnja i oproštaj

Ljutnja i oproštajPostoji stara izreka da je posle svađe sve slađe. Mislimo da ima istine u ovome. Razmislite o tome da li brzo planete ili je potrebno dosta da se prelije čaša, da li brzo opraštate ili Vam je potrebno mnogo vremena.

Imate kraći fitilj. Često Vas opisuju kao osobu preke naravi. Kako krupne stvari tako i sitnice Vas mogu dovesti do ludila. Mnogo je bolje ne dopuštati gnevu da Vas savlada kao ni sitnicama da Vam smetaju. Ako brzo planete, zapitajte se kada se to dešava sa razlogom i da li je opravdano. Smirite se tako što ćete duboko udahnuti ili otići u šetnju. Zapamtite da je Vaš cilj da savladate bes.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS