MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-06. Zašto je brak dobar po zdravlje?

Zašto je brak dobar po zdravlje?Skorašnja statistika je pokazala da bračni drugovi ne samo što žive duže, već su i boljeg zdravlja i mogu se osloniti na bolju negu u starim danima za razliku od onih koji su razvedeni, udovci, samci ili žive u vanbračnoj zajednici. Evo kako „Da“ pozitivno utiče na Vaš život:

Faktor braka
Zašto je brak dobar po zdravlje?Studija je pokazala da su supružnici izloženi manjem riziku od infarkta, moždanog udara, raka, čak i pneumonije.

Istraživači su pratili više od milion Amerikanaca od 1979. godine i ustanovili da udate žene imaju 20% manje izglede da obole od različitih bolesti, među kojima su rak jajnika i ciroza jetre. Oženjeni muškarci uživaju u većim pogodnostima jer imaju tri puta manje šanse da umru ranije za razliku od svojih vršnjaka neženja.

Razlog leži u činjenici da biti u braku podrazumeva bolje životne navike, bolje funkcionisanje imunog sistema i da postoji neko ko će Vas zvocanjem naterati da odete kod lekara. Doktori u studiji kažu da je brak kao pojas u kolima kada se radi o opštem zdravlju čoveka. Stavljaju ga u istu kategoriju sa dobrom ishranom, vežbanjem i ne konzumiranjem cigareta.

Koje su zdravstvene povoljnosti?
Duži život
Brak može biti eliksir za duži život. Pored toga što statistika pokazuje da bračni drugovi duže žive, jedna studija je pokazala da oženjeni muškarci žive u proseku 10 godina duže od neoženjeniih, a udate žene četiri godine u odnosu na neudate.

Što je duža veza, to su bolje povoljnosti jer istraživanje pokazuje da svaka godišnjica približava par stotoj godini života. Životno doba supružnika se povećava jer muškarci prihvataju manje rizičan i zdraviji način života, a žene osećaju bolju materijalnu situaciju i emotivno su stabilnije.

Nema depresije
Bračni blagoslov utiče na mentalno zdravlje, što znači da ćete, uzevši sve u obzir, biti manje depresivni, nervozni i psihološki rastrojeni od ljudi koji su sami, razvedeni ili udovci.

Kada ste u braku, vidite smisao života, imate društvo i imate sa kim da delite aspiracije. To parovima daje pozitivan fokus i vrstu čaure da se sklone od loših stvari.

Srećni ste
Dokazano je da brak povećava opštu sreću. 40% supružnika je reklo da je srećno u životu za razliku od 25% samaca.

Američki istraživači su došli do zaključka da su povoljnosti braka na našu sreću ekvivalentne godišnjem primanju od 60 000 dolara.

Razlog tome je što brak ispunjava ono što svima treba da bi bili srećni- nekoga ko ga interesujemo, ko će da nas pazi i ko će naše potrebe smatrati prioritetom.

Ako osetimo da smo najbitnija osoba bar jednoj osobi (i obratno) onda ćemo zagarantovano biti srećni.

Opušteni ste
Iako ste u velikoj frci oko spremanja venčanja, budite sigurni da ćete, onda kada budete venčani, smanjiti stres u životu. Razlog tome je što se u braku sve deli, pa i problemi. Finansijski, praktični i emocionalni izvori su udvostručeni i uvek imate sa kim da podelite ono što Vas muči. Spremniji ste da se suočite sa onim što je ispred, a pritom imate podršku.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2012-08-11.  | 

Lekari glasaju da se zabrani pušenje u kolima

Lekari glasaju da se zabrani pušenje u kolimaLekari, na godišnjem sastanku u Kardifu, su glasali da se zabrani konzumiranje cigareta u kolima. Jedan od vodećih doktora je rekao da je duvanski dim u zatvorenom prostoru, kao što je auto, toksična pretnja po zdravlje. Otkrio je da je duvanski dim koktel od preko 4 000 toksina, od kojih se za 50 pouzdano zna da izazivaju kancer.2011-10-05.  | 

Grudi su se promenile posle trudnoće

Grudi su se promenile posle trudnoće Nije neuobičajeno da posle trudnoće tj. dojenja dođe do promene grudi jer se menja masno tkivo koji čini većinu njihovog sastava. Mnoge žene se žale da im je jedna dojka manja od druge, a stanje se ne popravlja ni nakon naredne trudnoće. Da li možete učiniti nešto po tom pitanju?2012-06-18.  | 

Depresija, koja nastane kao posledica pobačaja, može trajati i posle normalne trudnoće i porođaja

Depresija, koja nastane kao posledica pobačaja, može trajati i posle normalne trudnoće i porođajaPobačaj je očigledan uzrok depresije kod mnogih žena, ali ta depresija može biti prisutna i pošto narednu trudnoću iznesete do kraja i rodite zdravu bebicu, zaključak je stručnjaka koji su sproveli istraživanje na ovu temu.

Ispitivali su oko 13 000 žena koje su imale spontani ili rodile mrtvo dete. Oko 13% je patilo od depresije i 3 godine pošto su rodile zdravu bebu. 19% žena koje su imale 2 ili više pobačaja su bile depresivne.2011-02-12.  | 

Bolovi u leđima posle porođaja

Bolovi u leđima posle porođajaTo je bol nalik ukočenosti koji Vam smeta pri oporavku posle porođaja.

Šta uzrokuje bol?

I dalje treba kriviti one hormone koji su oslabili zglobove i ligamente, zajedno sa zategnutim mišićima stomaka, koji su napravili haos Vašem stavu. Ne smemo da zaboravimo na silno guranje u porođajnoj sali, kao ni savijanje, ustajanje, ljuškanje koje sada non stop radite. Kasnije, ukoliko ne držite odraslu bebu kako treba, osetićete bolove u donjem delu kičme.2011-09-29.  | 

Zadovoljstvo životom je „dobro za srce“

Zadovoljstvo životom je „dobro za srce“Osobe koje su generalno zadovoljne životom nemaju tendenciju da obolevaju od srčanih bolesti za razliku od onih koji se nalaze u negativnom psihološkom stanju, kažu naučnici.

Istraživanja su sprovedena u Velikoj Britaniji, a učestvovalo je skoro 8 000 civila. Bili su zamoljeni da ocene svoje zadovoljstvo u sedam sfera svog svakodnevnog života- uključujući ljubavne veze, slobodno vreme i životni standard- na skali od jedan do sedam.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS