MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-06-06. Zašto je brak dobar po zdravlje?

Zašto je brak dobar po zdravlje?Skorašnja statistika je pokazala da bračni drugovi ne samo što žive duže, već su i boljeg zdravlja i mogu se osloniti na bolju negu u starim danima za razliku od onih koji su razvedeni, udovci, samci ili žive u vanbračnoj zajednici. Evo kako „Da“ pozitivno utiče na Vaš život:

Faktor braka
Zašto je brak dobar po zdravlje?Studija je pokazala da su supružnici izloženi manjem riziku od infarkta, moždanog udara, raka, čak i pneumonije.

Istraživači su pratili više od milion Amerikanaca od 1979. godine i ustanovili da udate žene imaju 20% manje izglede da obole od različitih bolesti, među kojima su rak jajnika i ciroza jetre. Oženjeni muškarci uživaju u većim pogodnostima jer imaju tri puta manje šanse da umru ranije za razliku od svojih vršnjaka neženja.

Razlog leži u činjenici da biti u braku podrazumeva bolje životne navike, bolje funkcionisanje imunog sistema i da postoji neko ko će Vas zvocanjem naterati da odete kod lekara. Doktori u studiji kažu da je brak kao pojas u kolima kada se radi o opštem zdravlju čoveka. Stavljaju ga u istu kategoriju sa dobrom ishranom, vežbanjem i ne konzumiranjem cigareta.

Koje su zdravstvene povoljnosti?
Duži život
Brak može biti eliksir za duži život. Pored toga što statistika pokazuje da bračni drugovi duže žive, jedna studija je pokazala da oženjeni muškarci žive u proseku 10 godina duže od neoženjeniih, a udate žene četiri godine u odnosu na neudate.

Što je duža veza, to su bolje povoljnosti jer istraživanje pokazuje da svaka godišnjica približava par stotoj godini života. Životno doba supružnika se povećava jer muškarci prihvataju manje rizičan i zdraviji način života, a žene osećaju bolju materijalnu situaciju i emotivno su stabilnije.

Nema depresije
Bračni blagoslov utiče na mentalno zdravlje, što znači da ćete, uzevši sve u obzir, biti manje depresivni, nervozni i psihološki rastrojeni od ljudi koji su sami, razvedeni ili udovci.

Kada ste u braku, vidite smisao života, imate društvo i imate sa kim da delite aspiracije. To parovima daje pozitivan fokus i vrstu čaure da se sklone od loših stvari.

Srećni ste
Dokazano je da brak povećava opštu sreću. 40% supružnika je reklo da je srećno u životu za razliku od 25% samaca.

Američki istraživači su došli do zaključka da su povoljnosti braka na našu sreću ekvivalentne godišnjem primanju od 60 000 dolara.

Razlog tome je što brak ispunjava ono što svima treba da bi bili srećni- nekoga ko ga interesujemo, ko će da nas pazi i ko će naše potrebe smatrati prioritetom.

Ako osetimo da smo najbitnija osoba bar jednoj osobi (i obratno) onda ćemo zagarantovano biti srećni.

Opušteni ste
Iako ste u velikoj frci oko spremanja venčanja, budite sigurni da ćete, onda kada budete venčani, smanjiti stres u životu. Razlog tome je što se u braku sve deli, pa i problemi. Finansijski, praktični i emocionalni izvori su udvostručeni i uvek imate sa kim da podelite ono što Vas muči. Spremniji ste da se suočite sa onim što je ispred, a pritom imate podršku.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-01.  | 

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?

Potištenost posle praznika: Kako podići raspoloženje?Depresivni ste jer ste se vratili na posao? Saznajte kako da preokrenete stvari.

Odmor je završen i vreme je da se vratite na posao – nije ni čudo što se januar čini najtmurnijim mesecom u godini. Pored ledenog vremena, dugova zbog praznika i neuspelih odluka nije iznenađujuće što se skoro svi osećaju jadno i utučeno.

Dobra vest je što Vam je potrebno mnogo manje napora nego što mislite da podignete svoje raspoloženje. Naveli smo šest glavnih razloga neraspoloženja u januaru – i šta možete učiniti povodom istih.2011-01-04.  | 

Sezonski afektivni poremećaj (Zimska depresija)

Sezonski afektivni poremećaj (Zimska depresija)Izraz „zimska depresija“  i sezonski afektivni poremećaj opisuje oblik depresije koja se dešava tokom zimskih meseci. Pogađa više žene nego muškarce, a uočljivi simptomi su:

- pad raspoloženja koji počinje u toku jeseni ili zime;
- nedostatak energije;
- razdražljivost;
- prejedanje i gojenje (često postoji žudnja za slatkišima);
- gubitak interesovanja za druženje;
- više sna i povećana dnevna pospanost.2008-05-17.  | 

Osećati se dobro u svom telu i tokom trudnoće

Bilo da ste maštali o drugom stanju već godinama ili vas je saznanje o trudnoći potpuno iznenadilo, verovatno ste već zamišljali kako će vas trudnoća promeniti. Možda se radujete promenama na svom telu dok se beba bude razvijala – a možda ih se i užasavate. Ako ste zabrinuti da ćete trudnoćom izgubiti svoj dobar izgled, podsetite se da postoji veoma dobar razlog: Stvarate novo ljudsko biće! Sa tim na umu, evo nekoliko predloga kako da ublažite svoju devetomesečnu metamorfozu.2011-06-27.  | 

Kako deci saopštiti da se razvodite?

Kako deci saopštiti da se razvodite?Ne znate kako da saopštite deci da se razvodite. Ništa im još uvek niste rekli, ali oni vide da nešto nije u redu - često se svađate sa supružnikom i ne pričate jedno sa drugim. Kako im reći da ste Vi (mama) podneli zahtev za razvod braka?2011-06-08.  | 

Muž se plaši da vodi ljubav sa Vama

Muž se plaši da vodi ljubav sa VamaSuprug je nekada želeo uvek da vodi ljubav sa Vama, a sada se plaši da Vas dodirne? Ne znate šta da učinite po tom pitanju, posebno što ovih dana imate jaku želju za seksom? Čini Vam se da bi ovo vreme bilo idealno za oboje samo kada bi on uspeo da prevaziđe činjenicu da ste u drugom stanju?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS